zondag 11 december 2011

Hoe roder het dak, hoe natter de kelder

Al jaren roept mijn haarkleur reacties op. Vroeger was ik het mikpunt van vele pesterijen door mijn rossige haardos in combinatie met spierwitte wenkbrauwen en wimpers. Opmerkingen zoals: ‘stoplicht!’ of ‘zijn je luizen ongesteld?’ kreeg ik regelmatig te horen en daardoor krijg ik de pest aan mijn eigen haarkleur. Ik ging dan ook een hele poos door het leven als brunette en niemand had iets door.
De laatste jaren is er steeds meer interesse voor de zeldzame haarkleur. Onderzoeken worden gestart om onze uitstervende roodharige mens te doorgronden nu het nog kan. Zo blijkt dat roodharigen veel sterkere gevoelens hebben en dus fysieke pijn veel intenser ervaren. Ook zijn mensen met rood haar sensueler en temperamentvoller. Dat laatste kan ik alleen maar beamen. Ik ben nooit een katje om zonder handschoenen aan te pakken geweest, maar ik zocht de verklaring hiervoor nooit bij mijn haarkleur. Als mensen nu tegen mij zeggen dat ik een pittige tante ben, probeer ik ze uit te leggen dat mijn haarkleur hier de oorzaak van is en dat ik dus nooit zal veranderen. Ik ben zoals ik ben, uniek!
Mannen vinden roodharige vrouwen ook steeds spannender worden. Het begon al toen Arne Jansen zong: ‘Meisjes met rode haren, die kunnen kussen, dat is niet mis. Meisjes met rode haren, kunnen je zeggen, wat liefde is’. Ieder jaar met carnaval wordt dit nummer overal gedraaid en ik probeer me snel te verstoppen voordat er een peloton kneiterzatte mannen achter me aankomt. 
Vrouwen met rood haar schijnen ook vaker seks te hebben dan andere vrouwen en ze zijn ook beter in bed. Roodharigen zijn passioneler en overal voor in.  Toen ik al deze leuke onderzoeksresultaten las, besloot ik om nooit meer mijn haar te verven. Nu haat ik het om een hele bevolkingsgroep over een kam te scheren, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering. Ik heb een zeldzame haarkleur die het andere geslacht intrigeert, waarom zou ik dan iets aan mijn haarkleur willen veranderen? Ik zal voortaan als trotse roodharige door het leven gaan, met een nieuw lifeanthem.
Af en toe zijn mensen er heilig van overtuigd dat ik mijn haar verf en geen natuurlijke ginger ben. Ik zou het alleen kunnen bewijzen door mijn haar van onderen te laten zien, maar dat gaat zelfs mij te ver.

Zou het voor mannen echt verschil maken? Ik betwijfel het.



1 opmerking: